Wet Kwaltiteiswaarborging

Voldoe met CannonWorks eenvoudig aan de Wet Kwaliteitswaarborging zonder dat je veel hoeft aan te passen in je huidige werkwijze.

Image

De nieuwe 'Wet Kwaliteitswaarborging voor het Bouwen' (Wkb) in Nederland, die op 1 januari in 2024 in werking is getreden, brengt verschillende veranderingen met zich mee die van invloed zullen zijn op onderhouds- en bouwbedrijven. Dit betreft met name:

Verhoogde aansprakelijkheid 

Aannemers- en onderhoudsbedrijven krijgen te maken met een verhoogde verantwoordelijkheid aansprakelijk voor verborgen gebreken als gevolg van uitgevoerd werk aan een woning of een gebouw.

Verbeteren van de kwaliteit

De focus van deze wet is gericht op het verbeteren van de bouwkwaliteit en het stimuleren van kwaliteitsverbetering, wat zou moeten leiden tot minder gebreken tijdens de bouw, zoals o.a. constructiefouten of brandonveilige situaties​​.

Impact op de bedrijfsvoering

De wet heeft aanzienlijke gevolgen voor de bedrijfsvoering van bouw- en onderhoudsbedrijven. Er komen meer verantwoordelijkheden waar je als bedrijf aan moet gaan voldoen. Dit zit met name in de informatievoorziening van gegevens waar je jouw klant van op de hoogte moet stellen.

CannonWorks biedt hiervoor de oplossing

Voor onderhoudsbedrijven in Nederland betekent dit dat ze zich moeten voorbereiden op deze veranderingen door hun processen aan te passen, de verantwoordelijkheden van hun rol te begrijpen en te zorgen voor compliance met de nieuwe regelgeving. Dit betekent dat aannemers verplicht zijn om informatie te verstrekken van alles wat je in het traject tegenkomt vanaf het moment van het eerste klantcontact.

Software voor al je bedrijfsprocessen

CannonWorks zorg voor alle bedrijfsprocessen en het vastleggen van informatie van projecten

Jouw online kantoor

Met CannonWorks regel je alles in je bedrijf en krijg je overzicht in al je klanten en projecten. Door CannonWorks te gebruiken verzamel je automatisch de gegevens die nodig zijn voor de Wet Kwaliteitswaarborging.

Projectgebonden informatie

Alles wordt automatisch vastgelegd vanaf het eerste klantcontact tot en met de oplevering van het project. Je verzamelt daarbij alle informatie zoals communicatie met de klant, de offerte, de overeenkomst met algemene voorwaarden, beeldmateriaal, tekeningen, werkinstructies, toegepaste materialen, alle communicatie en heel veel meer. De projectgebonden informatie deel je automatisch met je klant volgens de Wkb.

Financiële interne onderbouwing

Naast dat je alles voor je projecten regelt met CannonWorks, verzamel je ook automatisch alle financiele informatie in jouw afgeschermde bedrijfsomgeving. Zo houd je de inkopen bij, zoals bestellingen en inhuur van onderaannemers. Ook houdt je de facturatie bij en de financiële voortgang van je projecten. Dit kun je zelfs allemaal koppelen aan je boekhouding of aan rechtstreeks met de software van je boekhouder of accountant. Zo krijg je grip op de projecten en op jouw bedrijf en deel je slechts noodzakelijke informatie met je klant.

Image

Deel alle belangrijke informatie met je klant

Alle gegevens volgens de Wet Kwaliteitswaarborging van het project automatisch gedeeld met je klant of opdrachtgever. Leg alles goed vast met het juiste beeldmateriaal en zorg voor de juiste documentatie van het project

Optimale informatievoorziening

CannonWorks biedt jouw bedrijf een omgeving waar jij alle projectgegevens kunt delen met jouw klanten in de vorm van een klant-omgeving. Dit zorgt voor duidelijke communicatie en verhoogt het vertrouwen van jouw klanten. 

Projectgevens afgeschermd van bedrijfsgegevens

Gegevens die je deelt zijn enkel de gegevens volgens de Wet Kwaliteitswaarborging, je deelt uiteraard geen financiële gegevens met de klant en financiële data, waardoor er geen onnodige en gevoelige data bij de klant terecht gaat komen.

Naleving van de Wet Kwaliteitswaarborging

Door CannonWorks te gebruiken zorg je ervoor dat je in de basis voldoet aan de eisen van de Wkb. Het begint al met de aanvraag. Je legt communicatie vast met de klant, foto's, documenten, tekeningen, instructies en andere relevante projectinformatie. De klant krijgt deze informatie van jouw bedrijf terug in de vorm van een offerte, foto's, tekeningen en bijlagen. Zodra de klant een opdracht geeft, houdt je deze op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens de klus of het project.

Zonder dat je extra werk hoeft te doen

CannonWorks is bedrijfssoftware (ERP) waarmee je al jouw projecten beheert op één centrale plek. Dit bespaart tijd en maakt het beheer van meerdere projecten en contact met je klanten en opdrachtgevers tegelijkertijd eenvoudig en overzichtelijk door de essentiële zaken te delen waarmee je automatisch gaat voldoen aan de Wet Kwaliteitswaarborging.

Image

Samenwerken met je klanten

Met CannonWorks geef je jouw klant een eigen klantomgeving waar deze alle informatie op één plek bij elkaar heeft staan.

Image

De klantomgeving

Door met CannonWorks te gaan werken heb je de documentatie die je zelf al hebt vastgelegd ook dus ook automatisch al voor jouw klant verzameld, zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen. Jouw klanten krijgen via CannonWorks een apart afgeschermde omgeving voor de projecten die je samen met je klanten hebt in de vorm van een klantomgeving.

Meer informatie over de klantomgeving

Klik hier voor:

Direct van start!

Ga gratis met CannonWorks aan de slag en ervaar hoe CannonWorks in jouw bedrijf gaat werken

Software voor zzp

Voor ZZP'ers

Voor zelfstandige ondernemers heb je een oplossing waarmee je gelijk goed uit de startblokken kunt gaan. Heb je meer wensen, dan kun je CannonWorks volledig naar eigen wens inrichten.

Gratis aanmelden
Software voor zzp

Voor MKB-bedrijven

Voor het midden- en kleinbedrijf in CannonWorks zo in te stellen dat het naadloos past in jouw onderneming en optimaal gaat werken.  Je kunt naar behoefte uitbreiden met add-ons.

Gratis aanmelden
© 2023 CannonWorks - Alle rechten voorbehouden